[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Sveits er det landet som skjuler flest norske formuer, tett fulgt av Luxembourg

Skatteetaten forteller i en pressemelding fra 5. februar at antallet personer som har søkt om skatteamnesti er doblet i 2013, sammenliknet med forrige år. Samlede beløp for sakene som fikk amnesti i 2013 utgjorde ca 8 milliarder kroner formue, 273 millioner kroner inntekt og 6,5 millioner kroner arv.

I 2012 var det 115 personer som benyttet seg av ordningen – mens det i 2013 var hele 229 personer som tok kontakt med Skattetaten for å fortelle om skjult formue eller inntekt i utlandet.. Skatteamnesti betyr IKKE at man ikke må betale skatt av formuen. Det må  betales inntekts- og formuesskatt på de beløpene som er unndratt, i tillegg til renter. Likevel er dette fordelaktig, mot at man risikerer å betale opptil 60% tilleggsskatt hvis forholdet blir avdekket på andre måter.

Sjansen for å bli oppdaget har økt betydelig de siste årene.Norge har 32 gjeldende avtaler om informasjonsutveksling med såkalte skatteparadiser.

– Gjennom disse avtalene har vi avdekket flere skjulte formuer i skatteparadis. Vi har sterk tro på den preventive effekten avtalene har, og ser at stadig flere ber om skatteamnesti etter hvert som avtalene blir mer kjent. Avtalene har en tosidig virkning; vi kan innhente informasjon fra utlandet og skattyterne blir motivert til å gjøre opp for seg frivillig, sier Skatteetaten

 Les pressemelding på skattetaten.no[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]