Fakturering

okt 20, 2020

Faktureringsrutiner

Vi anbefaler våre kunder å fakturere løpende, det vil si med en gang du har levert varer eller tjenester. Det er vanlig å gi kunden 14 dagers betalingsfrist. Fakturerer du en gang i måneden vil det si at det tar 1,5 måneder før du får penger inn på konto.  

Hvis du ser at du ikke har tid til å fakturere selv er det økonomisk lønnsomt å overlate denne oppgaven til din regnskapsfører. Selv om du betaler for noe du kan gjøre selv, sørger regnskapsfører for at du får inn utestående midler.

Sending av faktura

Om du sender faktura per post tar det flere dager før mottaker får denne. Vi anbefaler derfor å bruke epost, efaktura eller EHF. EHF, eller “Elektronisk Handelsformat”, er et format for elektroniske fakturaer mellom bedrifter. Begrepene “elektronisk faktura” og “eFaktura” kan skape litt forvirring, men forklaringen er enkel: Hvis noen sender deg en eFaktura, så sendes fakturaen direkte til nettbanken din. Sender noen deg en EHF-faktura, så sendes fakturaen direkte til bilagsmottaket ditt. 

Verktøy

Alle verktøy vi benytter gir deg som kunde mulighet til å fakturere selv. Din regnskapsfører kan hjelpe deg med å sette opp verktøyet slik du ønsker.

Vi hjelper deg
med fakturering

Din økonomipartner