DN valutaHandler du i internasjonale nettbutikker kan den svekkede kronekursen gjør handelen dyrere. Du får mindre for 200-kronersgrensen enn før. Noe som er positivt for de norske nettbutikkene.

Valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets sier til Dagens Næringsliv at hun ikke tror kronen vil styrke seg med det første.
– Vi går mot slutten av året. Tradere, om de ikke allerede har lukket bøkene sine, er i ferd med å lukke bøkene sine. Norske selskaper har sikret det de skal, så det er veldig lite aktivitet nå, sier Viland til DN.

Reiser blir dyrere
Hun tror ikke torsdagens rentemøte vil ha så stor effekt selv om sentralbanken velger å kutte renta eller justere rentebanen sin. – det er ikke nok til å snu kronesentimentet vesentlig med det første, sier hun.

Skal du på ferie, blir det dyrere å reise til utlandet: – Spesielt har det blitt dyrere å dra til USA, i og med at dollaren har styrket seg veldig mye, sier Viland. Men man skal ikke reise langt før det har blitt dyrere. Du bør revurdere om du tenker å feire nyttår i en europeisk storby – eller om du skal gjør all julehandelen rett over grensa.

Viland tror kronen gradvis skal styrke seg gjennom neste år, og DNB Markets har en prognose på euro-norske 8,30 om tolv måneder.

Kilde: Dagens Næringsliv