Ansatte nye lokaler

To små har blitt til én stor. Hadeland Regnskap erstatter lokalkontorene med panoramaplassering.

gran: – Vi gjør dette for framtida. Nå kan vi styrke fagkunnskapen vår og tilbudet til kundene, sier Edvard Alm.

Han er daglig leder i aksjeselskapet Vekstra Hadeland Regnskap.

De ansatte eier firmaet

– Fram til nå har vi hatt to lokalkontorer. Det ene var i Sorenskrivergården i Brandbu, og det andre på Lunnertunet. Vi var på jakt etter sentrale og gode lokaler, forteller Alm.

I disse dager er de 19 ansatte på plass i Gran Handelspark, sammen med blant andre Coop Extra og Hadeland Treningssenter. Coop Eiendom eier bygget, og leier ut 500 kvadratmeter til regnskapsfirmaet.

– Hva synes dere om valg av lokale, nå som dere er inne?

– Vi synes det er veldig fint her. Det har stått tomt siden bygget ble oppført, så vi har fått utforme lokalene etter våre behov, forteller Gudbrand Tingelstad.

Han er en av flere ansatte som har eierandeler i firmaet. I 2013 stiftet ansatte aksjeselskapet sammen med noen av eierne fra tidligere Hadeland Regnskap ba. Aksjeselskapet kjøpte samvirkeforetaket. Det betyr at de ansatte nå eier majoriteten av firmaet.

– Opprinnelig holdt vi på med landbruksregnskap, og det gjør vi fortsatt. Men nå utgjør forretningsregnskap den største delen av arbeidet vårt, forteller Alm.

Ser kollegene oftere

– Hvorfor var det viktig for dere å flytte hit?

– Vi ønsker å samle og utvikle fagkompetansen vår. I tillegg vil vi se alle kollegene våre oftere, sier Alm.

Berit Sunnset er styreleder og regnskapsfører i firmaet. Hun legger også vekt på det kollegiale ved sammenflyttinga.

– Vi håper at det kan øke trivselen og humøret i hverdagen. Det blir et større miljø, og flere å dra veksel på både faglig og sosialt, sier hun.

Lokalet som regnskapsfirmaet har flyttet inn i, har panoramautsikt til både videregående skole og Almenningstråkket i Gran sentrum.

– Den fysiske plasseringa har egentlig ikke så mye å si. Likevel er det ikke galt å synes i bildet i Vassenden. Men det er nok finere å se ut enn det er å se inn, sier Tingelstad med et smil.

Ikke konkurransefrykt

Edvard Alm vil ikke spekulere i hva framtida vil bringe for firmaet etter sammenflyttingen.

– Men hvis vi ser bakover, har veksten vært god. Vi startet med sju ansatte i 1998, og er 19 i dag. Samtidig foregår det digitalisering også i denne bransjen, men maskiner kan ikke erstatte alt vi gjør – selv ikke i framtida, mener den daglige lederen.

Han mener næringslivet på Hadeland er så stort at de ikke vil merke noen økt konkurranse ved å flytte til Gran.

– Vi har omkring 500 kunder i dag, sier han, og inviterer både de gamle og nye til et besøk med panoramautsikt.