Kaffe på jobbDet er mange frynsegoder man bør tenke seg to ganger om man takker ja til. Men noen frynsegoder kan du benytte deg av uten å bekymre deg for økt skatt. Her er noen av dem!

Lønnsrådgiver i Infotjenester, Arnstein Aarum har utarbeidet en liste over frynsegoder ansatte kan få fra arbeidsgiver uten at de nødvendigvis må skatte av beløpet:

Billigere kantine:
Rimelig mat i kantinen regnes som et rimelig velferdstiltak. Det er ikke skattepliktig så lenge ansattes bidrag dekker arbeidsgivers utgifter til råvarer.

Gratis kaffe, te, melk, juice og frukt:
Dette kan arbeidsgiver gi til de ansatte helt gratis uten at det utløser skatteplikt.

Bedriftshytte:
Må kunne disponeres av alle ansatte. Normalt må bedriften ha mer enn 10 ansatte for at ikke bedriftshytte skal være skattepliktig.

Personalrabatt:
Så lenge rabatten er forsvarlig og uttaket av varer ikke overstiger det som er normalt privat forbruk, trenger du ikke skatte dersom du får personalrabatt på arbeidsplassens egenproduserte varer eller varer som omsettes i arbeidsgivers virksomhet.

Gratis massasje:
Tiltak for å forebygge skader og sykdom som kan oppstå i forbindelse med arbeidet, er ikke skattepliktig. Det betyr at bedriften kan finansiere massasje som forebyggende behandling for alle som har belastende arbeidsoppgaver, så lenge det skjer på jobben og utføres av en utdannet massør.

Betalt utdanning:
Arbeidsgivers dekning av utdanning kan være skattefri hvis utdanningen gir kompetanse som kan nyttes i nåværende eller fremtidig stilling hos nåværende arbeidsgiver eller dekkes i forbindelse med opphør av arbeidsforhold.

Helsestudio:
Dersom jobben betaler ansattes medlemskap i helsestudio, vil dette være skattepliktig, men hvis arbeidsgiver arrangerer felles treningsopplegg for alle ansatte i et helsestudio, er det ikke skattepliktig. Det kan løses enten ved at jobben arrangerer felles gruppetimer i et helsestudio, leier deler av helsestudioet i en viss tidsperiode eller kjøper inn et gitt antall adgangskort som kan benyttes av alle ansatte.

Treningsfasiliteter på jobben:
Egne trimrom og innleie av instruktør på arbeidsplassen, er skattefritt.

Bedriftsidrett:
Arbeidsgivers tilskudd til bedriftsidrettslag er skattefritt.

Det er mange flere! Vil du se resten av lista?  Sjekk saken fra Infotjenester

Kilde: Infotjenester