[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Arbeidsplan kan brukes som personalliste

Arbeidsplan kan brukes som personalliste. Foto: Freedigitalphotos.net

Skattedirektoratet har kommet med føringer for at man kan benytte arbeidsplan som alternativ til personallister. Dette vil forenkle arbeidsprosessen for mange arbeidssteder!

Vi har tidligere skrevet om bokføringsforskriftens krav til personallister i frisørvirksomhet, skjønnhetspleie, serveringssteder, bilverksteder og bilpleie. Nå gis det mulighet for bokføringspliktige som plikter å utarbeide arbeidsplan etter arbeidsmiljøloven, eller som på annet grunnlag utarbeider tilsvarende arbeidsplan, å benytte denne som alternativ til personalliste.

Les saken om Personallister

Personallister kan føres manuelt eller elektronisk. Personalliste som føres manuelt skal foreligge på arbeidsstedet i en innbundet bok der sidene er forhåndsnummererte. Innholdet må føres med penn. Skatteetaten har sendt ut godkjente registreringsbøker gratis til de virksomheter som er registrert under berørte næringskoder. Bedrifter i næringskodene 45 200, 96 020, 96 040, og bedrifter med næringskode som starter på 56 har fått tilsendt bøker automatisk.

Kravet til en arbeidsplan er at den må oppdateres fortløpende, og bestemmelsene om personalliste i bokføringsforskriften gjelder tilsvarende for en slik arbeidsplan.

En arbeidsplan må utarbeides i forkant av en arbeidsperiode og skal vise hvilke dager og tider den enkelte skal arbeide for en lengre periode, for eksempel for hver uke eller måned

Det er kun bokføringspliktige som har plikt til å utarbeide arbeidsplan/personallister etter arbeidsmiljøloven. I følge NRK nyheter skal det være varslet så mange som 5000 kontroller i år. Fordelt på antall virkedager i året blir det tett innpå et 20-talls bedrifter som skal kontrolleres daglig.

Har du spørsmål angående personalliste eller arbeidsplan? Ta kontakt med ditt lokale Vekstra-kontor, vi hjelper deg!

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]