FerieplanerFlere og flere arbeidsledige, synkende oljepris og kronesvekkelse har ikke lagt en demper på nordmenns feriebudsjett. I 2015 forventet reiselivsbransjen et litt magert år ifølge E24, men viste seg å bli nok et rekordår for nordmenn.

Selv om vi går usikre tider i møte hvor flere eksperter spår at statsbudsjettet kommer til å strammes inn, velger nordmenn allerede i romjulen å planlegge sommerferien for 2016. Pr-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett sier til E24 at «I reisene vi har solgt fra romjulen til nå, ser vi at folk har betalt seks prosent mer i snitt. De kjøper med andre ord dyrere reiser.» Hun mener at folk flest ikke blir rammet av denne krisen, og da ser det ikke ut til at nordmenn lar seg skremme. I tillegg er jo renten rekordlav påpeker hun. Dermed forventer utgående reiselivsarrangører enda en stigning i nordmenns feriebudsjett for 2016. Til E24 forteller sjefsøkonom i Eika, Jan Ludvig Andreassen, at han kan forstå hvordan nordmenn tenker, men ber Ola Normann om å være varsom. Han uttaler seg slik til E24: «… Spis en Grandiosa i stedet for å spise på restaurant, skrell gavebudsjettet og bruk mindre penger på ferie.»

Kilde: E24: Nordmenns feriebudsjett, Nordmenn brukte mer på charter i 2015, Ekspertene: Slik vil oljekrisen prege ditt liv i 2016