[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Jordbruksoppgjøret 2014 i Stortingets Næringskomité. Foto: Freedigitalphotos.net

Jordbruksoppgjøret 2014 i Stortingets Næringskomité. Foto: Freedigitalphotos.net

Bondelaget ber om at Næringskomiteen foreslår ramme, finansiering og målpriser på enkeltprodukter i sin innstilling til Stortinget.

I den åpne høringen tirsdag 27.05 kl 12, ber Norges Bondelag om at komiteen gir klare føringer på strukturell innretning og virkemidler, og overlater den detaljerte fordelingen av budsjettmidler til avtalepartene. Beklager uenighet
Bondelaget beklager at det ikke var mulig og komme til enighet i årets jordbruksavtale og sier de ikke kan ta ansvar for et jordbruksoppgjør som ikke følger opp de landbrukspolitiske mål som Stortinget har vedtatt. Etter den åpne høringa i dag, skal komiteen jobbe med en innstilling som skal være klar 12.juni, før det blir debatt og vedtak på Stortinget 17.juni.

Er åpne for endringer
Bondelagets leder, Nils T. Bjørke, sier: – Faktum er at den eneste måten å øke vår selvforsyning på, er å sørge for at vi klarer å utnytte våre jordressurser, som ligger spredt over hele landet. I vårt krav har vi foreslått flere forenklinger som samtidig ivaretar virkemidler som gjør det mulig å ha landbruk og variert bruksstruktur over hele landet. Likevel sier ministeren at vi ikke er åpne for endringer. Hun kan ikke ha satt seg inn i forslagene våre, sier Bjørke.

Les hele saken på Norges Bondelag sine sider

Kilde: Bondelaget.no [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]