Mobilhandel

Det hender oftere og oftere at pågående selgere tar kontakt etter at du har registrert enkeltpersonforetak, og sier de representerer Brønnøysundregistrene. Ikke la deg lure!

– Etter at folk har registrert enkeltpersonforetak, hender det at de blir ringt opp av noen de tror representerer Brønnøysundregistrene. Men vi tar aldri direkte kontakt for salg av tjenester og ber aldri om å få kredittkortnummeret ditt, skriver de i en nyhetssak på nettsidene sine.

– Noen av disse tilbyr tjenester mot betaling. Dette skjer gjerne så snart registrering er offentlig tilgjengelig, og før du har fått tilbakemelding fra oss i posten. Noen ber om fødselsnummer og kredittkortnummer, men disse opplysningene bør du aldri gi fra deg i telefon.

Vær mistenksom
Gjør det til en vane å sjekke e-post, telefon-, mobil- eller faksnummer til de som kontakter deg. – Finner du ikke disse på våre nettsider, er det antakelig bare lureri.

– Alle opplysninger er tilgjengelig ved søk på våre nettsider. Mye av hensikten med registrering i Brønnøysundregistrene er at samfunnet skal vite hvem som driver næringsvirksomhet.

Som ny i næringslivet vil man bli kontaktet av mulige støttespillere og leverandører.

– Men ikke la deg lure til å gi fra deg opplysninger før du har dobbeltsjekket hvem du har med å gjøre.

Er du i tvil om det er vi som kontakter deg? Spør Brønnøysundregistrene på 75 00 75 00 før du handler.

Kilde: Brønnøysundregistrene