downloadPosten er først ute med å lansere ny BankID-løsning som ikke baserer seg på Java eller annen programvare som kunden må laste ned eller installere.

Lanseringen av den nye BankID 2.0-løsningen skulle egentlig vært klar i august, men kommunikasjonssjef Hege Steinsland i selskapet BankID Norge sier til Aftenposten at de trengte en måned til for å sikre kvaliteten på den nye løsningen. Nå er altså Posten klar med løsningen allerede fra oktober. 

 

Bank ID 2.0 tilpasset alle plattformer
Problemer med nedlasting og installering av Java har ført til mye ekstraarbeid for bankene. Dessuten har programvaren vært gjenstand for sikkerhetsproblemer. Det blir det slutt på nå, forhåpentligvis. Den nye løsningen vil være tilpasset alle plattformer og operativsystemer. For å bruke nettbanken uten Java må banken din tilby en løsning tilpasset den nye versjonen. De forskjellige bankene opplyser forskjellige lanseringstidspunkter for sine kunder, men i det store og det hele skal løsningen være tilgjengelig fra slutten av september og fremover. Nordea er straks ute med løsningen. Sparebank1 mener de også skal ha løsningen klar i oktober, DNB i november og Handelsbanken går i gang med Bank ID 2.0 i månedskiftet oktober/november.

BankID 2.0 åpner for bruk av nettbank på mobil og nettbrett. Den nye versjonen skal fungere på alle enheter som har en nettleser, for eksempel mobil og nettbrett, helt uavhengig av operativsystemer og skjermstørrelser.

Må fremdeles ha kodebrikke
Når bankene innfører Java-fri innlogging, slipper man altså unna Java sine trøblete oppdateringer og sikkerhetshull. Men kodebrikken blir man ikke kvitt. Ved innlogging må man fortsatt oppgi fødselsnummer, passord og engangs-kode fra kodebrikken eller BankID på mobil – selv om enkelte banker tilbyr alternativer til kodebrikken, som kode på mobilen.

– Mange vil nok bli skuffet over at BankID 2.0 fortsatt bruker kodebrikke, har drift- og utviklingssjef Frode B. Nilsen i BankID uttalt til dinside.no tidligere.

Kilde: digi.no, dinside.no