agrisjaa_dyrskunSensommer og tidlig høst er messetid for landbruket. Har du ikke vært på landbruksmesse tidligere har du fortsatt sjansen til å få det med deg i år. Agrisjå i Stjørdal går av stabelen 22.- 24. august, og Dyrsku´n i Seljord arrangeres mellom 12. og 14. september.

På landbruksmessene er det mye å få med seg. Produsenter, leverandører og støttespillere til landbruket demonstrerer og promoterer det nyeste av maskiner, utstyr og tjenester. I tillegg er det ymse arrangementer og aktiviteter. Underholdning og handel. Det finnes knapt noe som er relatert til landbruk og husflid som ikke er representert på disse messene. Noe for en hver smak med andre ord.

I tillegg til de to store messene som vi har nevnt i ingressen er det flere lokale arrangementer rundt om i landet. I regi av paraplyorganisasjonen Bondens Marked er det mange arrangementer ut over sensommeren og høsten. Oversikt over disse finner du på hjemmesiden til Bondens Marked. I regi av HOA (Hamar Olympiske anlegg) Vikingskipet arrangeres 19. – 21. september noe som heter «Midt i matfatet» – som har hovedfokus på lokale råvarer og kortreist mat. Du kan lese mer om dette arrangementet på HOAs hjemmeside.

I Batnfjordsøra (Gjemnes kommune på Nordmøre) arrangeres Dyregod-dagane i år for sjette gang. I fjor var det om lag 120 utstillere, og over 15 000 besøkende. Dyregod arrangeres i år 5. – 7. september. Også dette arrangementet har egen webside med utfyllende informasjon. Det er altså gode muligheter for å komme seg på en messe eller et landbruksrelatert arrangement innen vinteren. God fornøyelse!