Mobildata i ferienÅ surfe på internett i utlandet kan fort bli dyrt. Om du sjekker priser og pakkemuligheter hos din operatør før du reiser, kan du kanskje slippe en svindyr mobilregning etter ferien.  Her finner du noen tips og råd om hva du kan gjøre for at mobilferien blir billigst mulig.

Mobildata er svindyrt – bruk WiFi!
Det er en selvfølge å ta med mobilen på ferie, uansett hvor langt man skal reise. Og er man en familie på fire så følger det gjerne fire telefoner – og et par nettbrett – med på reisen. Passer man ikke på, kan regninga bli høy, både for liten og stor. Og det er datatrafikken som koster: Når det gjelder prisen for å ringe, sende SMS eller MMS, er det liten forskjell på operatørene fra land til land. Det er prisen på mobildata som kan avgjøre hvor stor ekstraregning du får etter ferien. Derfor: Tenk over hvilket behov du og familien din har, og velg løsning FØR avreise.

Tips:

  • Skru av mobildata og bruk WiFi. De fleste hoteller eller restauranter har etterhvert gratis, trådløst nett.
  • Skal du være borte over lengre tid, bør du vurdere å kjøpe et lokalt SIM-kort.
  • Ikke bruk mobilnettet på fly eller ferger. Dette kan gå via satellitt til fastlandet, og det koster flesk. En MB (en nettside) kan fort komme til å gi deg en utgift på over hundre kroner.
  • Ta med en ekstra telefon til det norske SIM-kortet ditt og kjøp et lokalt kontantkort til smarttelefonen din, med den datakvoten du trenger. Det kan være smart å ta med et mobilmodem slik at du kan dele kvoten din med de andre i familien via WiFi.
  • Sjekk om du har det beste abonnementet. Til dette kan du bruke Amobils mobilkalkulator.
  • Vurder forbruket ditt. Husk at en pakke på 40 MB kun holder til 10 minutter på YouTube, men er kanskje akkurat nok til den daglige sjekken av været eller e-post i en ukes tid.

Her finner du en oversikt over noen mobiloperatører og direkte lenke til deres informasjon om priser for telefoni og surfing i utlandet:

NetCom Telenor
Chess TalkMore
Djuice Ventelo
Tele2 OneCall

Aftenposten har gjort en grundig undersøkelse av priser, fordeler og ulemper hos de forskjellige operatørene. Les saken her: Slik surfer du billigst i sommer.

Kilde: Aftenposten, Amobil.no